Iranul eliberează temporar 85.000 de deţinuţi din cauza COVID-19. În România, închisorile sunt izolate

Autor: Adrian Bujoaica Postat la 17 martie 2020 137 afişări

Iranul eliberează temporar 85.000 de deţinuţi din cauza COVID-19. În România, închisorile sunt izolate

Iranul a anunţat că va elibera temporar peste 85.000 de deţinuţi pentru a preveni extinderea epidemiei de coronavirus în rândul celor privaţi de libertate. Printre cei care sunt eliberaţi sunt şi cei care au fost condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie. În România, deţinuţii sunt izolaţi.

Peste 85.000 de deţinuţi din Iran vor fi eliberaţi, pentru a fi prevenită extinderea pandemiei de coronavirus. Printre cei care sunt eliberaţi sunt şi cei care au fost condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie.

În România, deţinuţii nu mai pot primi vizite pe întreaga perioadă a stării de urgenţă. Mai mult, persoanele private de libertate nu mai primesc pachete de acasă.

În schimb, deţinuţii români care au regim închis vor primi dreptul la apeluri telefonice de maximum 45 de minute pe zi, iar cei care au un regim de detenţie mai puţin drastic primesc până la 75 de minute de apeluri telefonice pe zi.

În acelaşi timp, persoanele private de libertate pot vorbi online cu familia.

În contextul pandemiei de coronavirus, în Brazilia au evadat sute de deţinuţi, cu o zi înainte ca toate vizitele şi programele de muncă din afara închisorilor să fie suspendate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iran,
închisoare,
coronavirus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.