Ion Cristoiu: PSD, 2018- 2019. Două Congrese, doi Lideri, aceeaşi sală, aceleaşi pupături

Postat la 02 iulie 2019 97 afişări

Ion Cristoiu publică, pe blog, în "Gîndul lui Cristoiu de marţi, 2 iulie 2019", o comparaţie între Congresul PSD din 10 martie 2018, când preşedinte PSD era Liviu Dragnea, şi cel de duminică, în care fost aleasă Dăncilă. "Nimic nou sub soare la PSD de la un Congres la altul", subliniază jurnalistul.

Ion Cristoiu: PSD, 2018- 2019. Două Congrese, doi Lideri, aceeaşi sală, aceleaşi pupături

"PSD, 2018- 2019. Două Congrese, doi Lideri, aceeaşi sală, aceleaşi pupături

Reportajul meu de la Congresul Extraordinar al PSD de la Sala Palatului consemna un moment însemnat al reuniunii care m-a descumpănit prin faptul că, neavînd statura lui Păsări-Lăţi-Lungilă din Harap Alb, nu puteam vedea din fundul sălii ce se petrecea acolo în faţă:

„Sala se ridică în picioare pe bubuitul melodiei Sîntem campioni, în engleză fireşte. De la locul meu nu văd cine a intrat în sală şi se îndreaptă spre tribună. Spectacolul mediatic mă face să presupun că s-a întors Liviu Dragnea, venit cu tot cu iubită pentru a fi postată direct în prezidiu. Întreb pe cei din jur, delegaţi, fireşte, şi aflu că e vorba de Viorica Dăncilă.

În sfîrşit, delegaţia în frunte cu Viorica Dăncilă, ajunge pe scenă, după un traseu lung de pupături.”

Am notat în carneţelul de reporter numele Viorica Dăncilă, după ce domnia sa a ajuns pe scenă şi mi-am dat seama că persoana care străbătea sala, împărţind în drepta şi-n stînga pupături, stînd de vorbă electoral cu diferiţi delegaţi, îmbrăţişîndu-se cu inşi care pretindeau c-o cunosc, deşi ea nu-i văzuse niciodată în viaţa ei, în sunetele electrizante ale melodiei Sîntem campioni (cei de la PSD, membrii noii echipe?) era noua şefă a Partidului.

Duminică după-amiaza, lucrînd împreună cu Adrian Sîrbu şi Marian Ilie, şeful Fotoreporterilor de la Mediafax, la un album de fotografii semnificative pentru istoria postdecembristă, am văzut, surprinse de ochiul talentat al fotoreporterilor de la Mediafax ( lumea de azi crede că e suficient să ai un telefon mobil ca să faci poze interesante cînd ochiul de fotoreporter e din născare, ca orice altă notă a talentului de gazetar!), secvenţe din drumul cu şi printre pupături al Vioricăi Dăncilă către tribună, secvenţe pe care eu, lipsit de statura de uriaş, n-am avut cum să le surprind din fundul sălii, oricît de tare m-am ridicat în vîrful picioarelor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
sala,
lideri,
congres

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.