Ion Caramitru a murit. Într-un Interviu publicat anul acesta, el spunea: „Dacă nu suntem pe scenă, nu suntem deloc”

Autor: Ioana Matei Postat la 05 septembrie 2021 761 afişări

Actorul Ion Caramitru a murit. Sursele Mediafax spun că el se afla internat la Spitalul Elias din Bucureşti; informaţia nu ar fi însă confirmată în mod oficial.

Ion Caramitru a murit. Într-un Interviu publicat anul acesta, el spunea:  „Dacă nu suntem pe scenă, nu suntem deloc”

Actorul Ion Caramitru a murit la 79 de ani. Potrivit informaţiilor apărute în media, el ar fi fost internat la Spitalul Elias din Bucureşti în ultima lună. 

Ion Caramitru acordase un interviu Business MAGAZIN în luna martie, din rolul de director general al Teatrului Naţional din Bucureşti, în care a vorbit despre situaţia artiştilor în contextul pandemic, precum şi despre efectele economice ale  închiderii teatrelor. 

„Mă simt frustat, eu pentru asta exist, iar în situaţia mea sunt şi toţi colegii mei. Dacă nu suntem pe scenă, nu suntem deloc”, spunea el atunci. 

Iar colegilor săi din artele spectacolului, Ion Caramitru le transmitea: „Să fie liniştiţi, teatrul nu a murit niciodată, lucrurile trebuie să se îndrepte, cel puţin ştim cu toţii că teatrul românesc a devenit o componentă organică a vieţii publice, afluenţa de spectatori din ultimii ani la teatru şi nu numai din Bucureşti, ci şi din provincie, este excepţională, sălile sunt pline, lumea vine la teatru pentru că s-a învăţat să vină şi are nevoie de el - lucrul acesta nu poate fi neglijat - s-a văzut acest lucru şi în audienţa online a spectacolelor noastre, lumea a simţit nevoia să se uite, nu să închidă televizorul, iar asta m-a liniştit şi sunt convins că vom trece de pandemie şi vom reveni la normal - trebuie însă răbdare şi speranţă în mai bine”.

Ion Caramitru a fost actor de teatru şi film, dar şi regizor. A fost totodată şi politician, scrie Mediafax. Între 1996 şi 2000 a lucrat ca ministru al Culturii. 

Drum lin, Ion Caramitru şi condoleanţe tuturor celor apropiaţi!

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ion caramitru,
elias,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.