Iohannis le cere prefecţilor fermitate şi claritate. Există un licăr de speranţă

Autor: Andreea Tobias Postat la 12 noiembrie 2020 31 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis le cere prefecţilor fermitate şi claritate. „Există un licăr de speranţă”, spune Iohannis, referindu-se la apariţia unor vaccinuri. Vaccinarea în România va avea loc probabil undeva în primăvară spre vară.

Iohannis le cere prefecţilor fermitate şi claritate. Există un licăr de speranţă

„Să fiţi foarte fermi fiindcă aici nu e vorba de măsuri politice ca să arătăm că ştim ce vrem să facem, ci de măsuri de sănătate publică, în joc este viaţa multor români. Fermitate, claritate până când toată lumea înţelege că aceste măsuri trebuie respectate”, le-a transmis, joi, Iohannis prefecţilor.,

Şeful statului spune că măsurile nu sunt populare, pentru că nimeni nu e fericit dacă i se spune că nu poate să circule noaptea, iar părinţii nu se bucură de şcoala online, „dar aceste măsuri au fost discutate cu specialiştii şi toată lumea a fost convinsă că fără aceste măsuri nu putem să mergem mai departe”.

„Aştept fermitate, claritate, implicare totală şi o bună comunicare publică. Comunicaţi măsurile, comunicaţi ce se întâmplă, dar să nu deveniţi sursă de ştiri panicarde, ar fi o eroare fundamentală. Suntem cu toţii foarte îngrijoraţi, dar nu trebuie să fim panicarzi şi să avem în vedere obiectivul principal: sănătatea oamenilor”, a declarat Iohannis.

Şeful statului a adăugat că „Există un licăr de speranţa: au apărut ştiri pozitive despre posibile vaccinuri. Nu ştim în ce zi, nici măcar în ce săptămână vor fi disponibile, este foarte probabil ca ele să devină posibile în România începând din primul trimestru al anului 2021, în tranşe”.

Vaccinarea va avea loc probabil undeva în primăvară spre vară, a adăugat Iohannis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
prefecţi,
vaccin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.