Iohannis: Cum e posibil să se adune 50 de oameni la urs, dezorganizaţi şi neinstruiţi?

Postat la 13 octombrie 2016 303 afişări

Iohannis: Cum e posibil să se adune 50 de oameni la urs, dezorganizaţi şi neinstruiţi?

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat joi modul în care autorităţile din Sibiu au intervenit în cazul ursului rătăcit prin oraş, afirmând că nu este admisibil să se adune 50 de oameni la urs, dezorganizaţi şi neinstruiţi şi în final să se ajungă la împuşcarea animalului. Şeful statului a spus că a ”urmărit stupefiat” imaginile şi a fost întristat de uciderea animalului sălbatic.

”Dacă vorbim de proceduri şi ce impact are lipsa de proceduri nu pot să nu mă refer la acel incident din Sibiu care m-a întristat. Am urmărit stupefiat acele imagini cu un urs care se plimbă prin oraş şi pur şi simplu e împuşcat. Cum e posibil să existe ISU, Poliţia, Poliţia locală, să se adune 50 de oameni la urs, să strige toţi pe acolo şi, în final, în loc să vină cineva de la DSV sau de la ISU cu o puşcă cu tranchilizante cineva zice: împuşcaţi-l că poate-i periculos. Când ursul încerca dintr-un ghiveci de flori să se suie pe un perete nu părea absolut deloc agresiv”, a declarat şeful statului.

El a apreciat că ar fi fost mai simplu ca ”în loc de 50 de oameni neinstruiţi şi dezorganizaţi” să fie acolo ”2-3 oameni pregătiţi” pentru astfel de evenimente care să tranchilizeze ursul, nu să-l ucidă. ”Nu am fost acolo, dar din film am văzut pur şi simplu că a fost speriat şi a fugit. Nu era mai simplu ca în loc de 50 de oameni neinstruiţi şi dezorganizaţi să avem acolo 2-3 oameni pregătiţi?", a spus preşedintele.

Iohannis a mai spus că trebuie să existe proceduri simple şi clare pe care autorităţile de intervenţie să ştie să le aplice.

Preşedintele a lansat critici dure şi la adresa autorităţilor din Galaţi pe care le-a acuzat că au intervenit în localităţile inundate abia după ce presa a relatat de la faţa locului. ”Autorităţile au interveni imediat după ce jurnaliştii au transmis ce se întâmplă acolo. Abordarea autorităţilor a fost aşa cum o ştim: una reactivă: după ce s-a întâmplat dezastrul, autorităţile au mers acolo, au ajutat, au fost evacuaţi oameni, sute de familii au fost evacuate”, a mai spus preşedintele.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.