Iohannis a promulgat legea privind expertizarea şcolilor construite înainte de 1978, până în 2021

Postat la 07 octombrie 2019 67 afişări

Klaus Iohannis a promulgat legea pentru completarea ordonanţei 20/1994 privind măsuri de reducere a riscului seismic al construcţiilor existente, anunţă Preşedinţia. Actul normativ prevede ca şcolile construite înainte de 1978 să fie expertizate şi încadrate în clasa de risc seismic, până în 2021.

Iohannis a promulgat legea privind expertizarea şcolilor construite înainte de 1978, până în 2021

Prin această lege promulgată, luni, de către şeful statului clădirile unităţilor de învăţământ construite înainte de 1978 trebuie să fie expertizate pentru încadrare lor în clasa de risc seismic, până la 1 ianuarie 2021.

În caz contrar, vor fi date amenzi între 1.000 şi 10.000 lei pentru conducătorii de instituţii de învăţământ care împiedică expertizarea şi consolidarea clădirilor pe care le administrează.

Pe 11 septembrie, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege iniţiat de senatorul USR Cristian Ghica.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
construire,
lege,
scoli,
cutremur,
risc,
incadrare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.