Investitorul chinez care a plecat de la sat pentru a-şi construi un imperiu auto mondial a devenit un erou în China

Postat la 28 februarie 2018 143 afişări

Fiu de fermier, a ajuns unul dintre cei mai bogaţi chinezi. Se spune chiar că este înrudit cu preşedintele Chinei, Xi Jinping. A avut o pasiune pentru maşini şi o obsesie pentru Mercedes, iar acum deţine un constructor auto european emblematic şi 10% din Daimler, proprietarul mărcii de lux germane.

Investitorul chinez care a plecat de la sat pentru a-şi construi un imperiu auto mondial a devenit un erou în China

Este un deschizător de drumuri pentru China în Europa, dar ar putea deveni un ghimpe în coastele managementului Daimler.

Omul de afaceri Li Shufu reprezintă, la 54 de ani, personificarea visului chinez. Este văzut ca un erou de publicul din China şi ca un exemplu de autorităţile de la Beijing. Presa chineză scrie că Li s-a bazat doar pe pieţele de capital străine pentru a achiziţiona o participaţie de aproape 10% din acţiunile Daimler, printr-o tranzacţie de 9 miliarde de dolari, ceea ce ar însemna că din China nu a ieşit capital chinezesc pentru această tranzacţie. Beijingul a devenit sensibil la scurgerile de capital din ţară, scrie Deutsche Welle.

În Germania, la Daimler, activismul investitorului Li provoacă nervozitate. Executivii se tem că acesta, după ce a făcut din compania sa, Geely, cel mai mare acţionar al constructorului auto, se va amesteca în procesul de luare a deciziilor sau va încerca să fure informaţii strategice.

Visul lui Li este să construiască un Mercedes-Benz chinezesc.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.