Investitorii din industria auto se uită la centrul şi nord-estul ţării - consultant financiar

Autor: Raluca Ghinea Postat la 27 octombrie 2015 144 afişări

Companiile din industria auto care sunt interesate de investiţii în România vizează în special centrul ţării, însă unele caută informaţii şi despre zona Moldovei, crescând numărul de investiţii greenfield şi de extindere de capacităţi de producţie comparativ cu cinci ani în urmă.

"Comparativ cu cinci ani în urmă vedem un număr mai mare de companii greenfield venind în România. Nu spun că nu sunt companii noi care vin în România, dar sunt relativ mici. Suntem în discuţii la momentul actual cu câteva companii interesate de Europa de Sud Est care se uită şi la România. Vedem, de exemplu, prin comparaţie cu 3-5 ani în urmă, un număr mai mare de companii care îşi extind capacităţile de producţie în România", a declarat marţi Iulian Sorescu, partener asociat al companiei de consultanţă financiară Noerr Finance&Tax, la Forumul Investitorilor Străini.

El a punctat că firmele care oferă facilităţi în România vor să se dezvolte, iar trendurile menţionate sunt vizibile şi pentru următorii 2-3 ani.

Referindu-se la ajutorul de stat, Sorescu a arătat că acesta este vizibil în numărul şi magnitudinea capacităţilor de producţie deschise sau extinse în ultimii ani.

"Dacă în urmă cu cinci ani, cei din industria auto erau reticenţi la discuţii sau acceptarea unui mecanism de subvenţie oferit de autorităţile române, acum trendul este în sens invers, adică firmele sunt interesate de a primi facilităţi din partea Guvernului. În ultimii 6-7 ani, au fost circa 70 de companii care au primit ajutor de stat în sectorul de producţie, din care peste 60% activează în industria auto", a menţionat consultantul financiar.

Sorescu a subliniat că a observat în ultima perioadă un interes mai sporit al companiilor care vor să investească în centrul ţării şi, de asemenea, alte companii din industria auto care se interesează de zona Moldovei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INDUSTRIA AUTO,
INVESTIŢII,
/actualitate/investitorii-din-industria-auto-se-uita-la-centrul-si-nord-estul-tarii-consultant-financiar-14863968
14863968
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.