Jimmy Morales, un actor de comedie, a câştigat scrutinul prezidenţial din Guatemala

Autor: Mihai Draghici Postat la 26 octombrie 2015 82 afişări

Jimmy Morales, un fost comic de televiziune intrat recent în viaţa politică, a câştigat scrutinul prezidenţial în Guatemala, profitând de valul de nemulţumire publică faţă de clasa politică şi în contextul unor proteste anticorupţie, relatează cotidianul britanic The Guardian.

Jimmy Morales a revendicat victoria în al doilea tur al scrutinului prezidenţial, iar adversara sa - fosta primă doamnă Sandra Torres - a admis înfrângerea, în contextul în care rezultatele oficiale anunţate după numărarea a 94% din voturi arată că actorul de comedie a obţinut 69% din sufragii.

"Recunoaştem victoria lui Jimmy Morales şi îi urăm succes. Guatemala are probleme grave, dar aceasta este alegerea poporului şi o respectăm", a declarat Torres.

Scrutinul prezidenţial din Guatemala a fost organizat după demisia preşedintelui Otto Perez Molina, condamnat pentru acte de corupţie.

"Am asistat la un vot curajos, plin de speranţă, un vot pentru a se pune capăt corupţiei", a declarat Jimmy Morales, în vârstă de 46 de ani, intrat recent în politică după ce timp de 14 ani a avut o populară emisiune televizată de comedie împreună cu fratele său, Sammy Morales.

În campania electorală, Jimmy Morales s-a descris drept un "om de rând": "Nu am superputeri, nici magie, nu am spus niciodată că aş avea, dar inima mea este plină de dragoste pentru această naţiune, pentru care vom lupta împreună".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUATEMALA,
ALEGERI,
/actualitate/jimmy-morales-un-actor-de-comedie-a-castigat-scrutinul-prezidential-din-guatemala-14862711
14862711
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.