Investitorii au pus la păstrare 53 mil.euro în fonduri mutuale

Autor: Roxana Pricop Postat la 12 februarie 2013 18 afişări

Fondurile mutuale au atras de la investitori 235 mil. lei (53,6 mil. euro) în ianuarie, cea mai bună lună din ultimul an, semn că sentimentul investitorilor este pozitiv la început de 2013

Fondurile mutuale au atras de la investitori 235 mil. lei (53,6 mil. euro) în ianuarie, cea mai bună lună din ultimul an, semn că sentimentul investitorilor este pozitiv la început de 2013. Intrările nete de 235 mil. lei au ajutat fondurile mutuale să sară în premieră peste pragul de 9 mld. lei (2,07 mld.euro) în active nete. Cap de afiş au fost fondurile cu profil de risc conservator care au atras de la investitori o sumă netă de 227,1 mil. lei, cea mai mare parte din suma totală de 235 mil. lei a intrărilor nete raportate de industrie în ianuarie, potrivit statisticilor lunare emise de Asociaţia Administra­torilor de Fonduri. Fondul BCR Obligaţiuni, administrat de Erste Asset Management, a atras cele mai mari intrări nete, respectiv 108 mil. lei luna trecută, sau jumătate din totalul raportat de industrie. În ultimele 12 luni, fondul a raportat un randament de 7,5%. "Scăderea dobânzilor bancare alături de diminuarea riscului politic au consolidat atractivitatea fondurilor de obligaţiuni şi au îndreptat investitorii spre acest tip de plasamente. Sunt perspective bune şi pentru următoarele luni", a spus Dragoş Neacşu, preşedintele Erste Asset Ma­nage­ment, liderul pieţei de fonduri mutuale cu active în gestiune de 3,9 mld. lei.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitori,
păstrare,
fonduri mutuale
/actualitate/investitorii-au-pus-la-pastrare-53-mil-euro-in-fonduri-mutuale-10557727
10557727
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.