Investitii de peste 1 miliard €

Postat la 07 aprilie 2006 1 afişăre

Intrarea marilor companii din sectorul energetic in proprietate privata a obligat autoritatile de la Bucuresti sa regandeasca modul de calculare a tarifelor pentru energie electrica si gaz. Pe de alta parte, in majoritatea cazurilor, privatizarea s-a tradus prin trecerea societatilor din proprietatea statului roman in proprietatea statului austriac, italian sau francez.

 

Statul proprietar: Din cinci companii vandute, doar una a intrat in proprietate privata (Distrigaz Nord, cumparata de compania germana E.ON).

 

Investitii: Privatizarea a adus investitii de peste un miliard de euro in sectorul energetic.

 

Schimbarea tarifelor: Noii investitori au negociat modificarea modului de calcul pentru tarifele la energie electrica si gaz.

 

Invinsi: Marele invins in procesul de privatizare a fost grupul rus Gazprom, care nu a reusit sa preia distributia de gaz din Romania.

 

Demisii: Privatizarea a avut si victime colaterale - Lucian Boghiu, directorul general al Electrica, si-a dat demisia dupa ce s-a declarat nemultumit de presiunile organismelor internationale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Investitii de peste 1 miliard €
/actualitate/investitii-de-peste-1-miliard-1005335
1005335
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.