Investiţie de aproape 30 milioane de euro în infrastructura din estul ţării: A început cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din ultimii 30 de ani din oraşul Galaţi

Postat la 28 februarie 2019 3062 afişări

Contractul de finanţare a celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din ultimii 30 de ani din oraşul Galaţi a fost semnat joi. Este vorba despre drumul de centură al municipiului, care costă aproximativ 28 de milioane de euro, din fonduri europene.

Investiţie de aproape 30 milioane de euro în infrastructura din estul ţării: A început cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din ultimii 30 de ani din oraşul Galaţi

Procedurile au început anul trecut, când Consiliul Judeţean Galaţi a depus documentaţia necesară pentru ofinanţarea cu bani europeni a şoselei de centură a municipiului Galaţi, transformat în drum judeţean.

 

Proiectul prevede că şoseaua ocolitoare va avea patru benzi de circulaţie, un pod înălţat peste porţiunea cuprinsă între Talcioc şi blocurile ANL şi trei sensuri giratorii. La acestea se adaugă piste pentru biciclete, trotuare pentru pietoni şi iluminat public modern.

 

„Varianta ocolitoare a oraşului Galaţi reprezintă cel mai important proiect de infrastructură din municipiu. În premieră, în ultimii 30 de ani, va fi construit un pod hobanat, care va reduce lungimea drumului cu 2,5 kilometri şi va scoate traficul greu din oraş. După semnarea contractului de finanţare, finalizăm şi procedura de achiziţie. Într-o lună, o lună şi jumătate, sperăm să avem un câştigător, urmează proiectul tehnic şi execuţia. Termenul realist de finalizare a lucrării este anul 2021”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.