Investiţie de 3 milioane de euro pentru vinurile Liliac

Autor: Ioana Mihai Postat la 01 februarie 2012 20 afişări

AMB Wine, parte a grupului AMB Holding, a investit până acum 3 milioane de euro în proiectul vinurilor Liliac.Proiectul a început în 2010, când AMB Wine a demarat investiţiile în terenuri viticole, achiziţionând iniţial cca.

14 ha de teren în localitatea Batos, Târgu Mureş. Ulterior, în 2011, AMB Wine şi-a dublat suprafaţa terenurilor viticole, ajungând la un total de 38 de ha cultivate cu soiuri nobile: 26 de ha în zona Batos (Târgu Mureş), şi 12 ha în arealul viticol Vermes-Lechinta.

Suprafaţa cultivată va fi extinsă şi pe parcursul acestui an, în primă fază cu încă 12 ha cultivate cu soiuri nobile, pentru care AMB Wine a încheiat deja toate pregătirile necesare.

În 2011 s-a finalizat şi prima fază a unităţii de procesare şi vinificaţie, care este pregatită în acest moment pentru producerea a aproximativ 100.000 de litri de vin. Unitatea a fost construită respectând standarde moderne de procesare şi este dotată cu utilaje de ultimă generaţie.

Pentru degustările vinurilor Liliac care vor avea loc în zona viei, AMB Wine a construit o cabană specială de unde degustătorului i se dezvăluie o privelişte panoramică asupra zonei viticole.

AMB Holding, un holding cu actionariat majoritar austriac, este format din 7 companii care au desfasurat si dezvolta in continuare proiecte ample, atat in Romania cat si in strainatate, contribuind in mod activ la cresterea calitatii vietii oamenilor din zonele unde s-au desfasurat aceste proiecte. AMB Wine este parte a grupului AMB Holding, proiectul principal pe care compania il deruleaza prioritar la acest moment fiind proiectul vinurilor Liliac.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AMB Wine,
AMB Holding,
Liliac
/actualitate/investitie-de-3-milioane-de-euro-pentru-vinurile-liliac-9196272
9196272
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.