Inventatorul "cutiei negre" a murit

Postat la 21 iulie 2010 27 afişări

David Warren, australianul care a inventat "cutia neagra", a carei analiza permite identificarea cauzelor accidentelor aeriene, a decedat la varsta de 85 de ani, a anuntat, miercuri, presa australiana.

"Dispozitivul de înregistrare a datelor de zbor inventat de Warren a avut o contribuţie imensă pentru securitatea aviaţiei", se afirmă într-un comunicat emis de ministerul australian al Apărării. David Warren, care a murit luni, a realizat această invenţie după accidentul produs în timpul primului zbor comercial al avionului Comet, în anul 1953. Warren, pe atunci cercetător în domeniul aeronauticii la Melbourne, a luat parte la anchetă şi şi-a dat seama că înregistrările vocale din cabina de pilotaj sunt importante.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/inventatorul-cutiei-negre-a-murit-6653761
6653761
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.