Inundatii catastrofale in China (GALERIE FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 19 iunie 2011 66 afişări

Ploile torentiale au provocat in ultimele zile inundatii puternice in provinciile din sudul Chinei, afectand in total peste 2 milioane de oameni, care au suferit pagube materiale ori au fost evacuati din locuinte.

Agentia Xinhua a relatat ca in provincia Guizhou au murit opt oameni, intre care doi loviti de trasnete, in timp ce in provincia Sichuan au murit alti opt, iar 29 au fost dati disparuti. Numarul total al mortilor si al persoanelor disparute in provinciile lovite de inundatii a fost estimat la 170, conform Ministerului de Interne chinez, preluat de BBC.

Inundatiile aflate in desfasurare sunt cele mai grave din 1955 incoace. Meteorologii din orasul Zhuji, provincia Zhejiang, au declarat pentru Xinhua ca precipitatiile din ultimele saptamani au fost cele mai puternice de cand exista statistici meteo in zona.

Inundatii catastrofale in China (GALERIE FOTO)

Regiunile afectate se numara printre cele mai expuse la seceta, inundatii si alunecari de teren. Inundatiile din ultima saptamana au fost cauzate de al treilea val de precipitatii de la declansarea sezonului ploios, la 9 iunie, iar 40% din cele 295 de tinuturi afectate au avut deja de suferit de pe urma primelor doua valuri. Inainte de inundatii, unele dintre aceste tinuturi au fost lovite in mai de o seceta severa care a distrus culturile agricole.

Numai de vineri pana sambata, nivelul apei fluviului Yangtze a crescut cu peste jumatate de metru, la 21,81 m, inca sub nivelul de alarma, dar suficient ca sa alerteze autoritatile. Sambata, Centrul National Meteo a mentinut pentru ziua de duminica avertizarea cu cod portocaliu de alerta de ploi torentiale in mai bine de zece provincii situate pe traseul fluviului, intre care Hubei, Jiangxi, Anhui, Jiagsu si Zhejiang.

Estimarea de vineri a autoritatilor privind pagubele economice provocate de inundatii si alunecari de teren era de 12,85 miliarde de yuani (cca 2 mld. dolari).

Foto: Xinhua

Urmărește Business Magazin

/actualitate/inundatii-catastrofale-in-china-galerie-foto-8359650
8359650
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.