Internetul românesc: viteze mari, număr de conexiuni mic

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 29 iunie 2013 112 afişări

România este o ţară a contrastelor în ceea ce priveşte piaţa de servicii de internet prin linii fixe, în condiţiile în care are pe de o parte unele dintre cele mai mari viteze pentru serviciile de date, dar pe de altă parte este codaşa Europei din punctul de vedere al numărului de conexiuni la net ca procent din populaţie.

Internetul românesc: viteze mari, număr de conexiuni mic

"Conexiunile la net fix cu viteze de descărcare a datelor de cel puţin 100 Mbps sunt cu adevărat o raritate în Europa: cu o singură linie de acest tip la 100 de locuitori. Suedia are cel mai bun scor din Europa, urmată de Letonia, Belgia, România şi Finlanda", arată un raport al Comisiei Europene care analizează progresul ţărilor membre în atingerea unor obiective comune ale UE şi cuprinse într-un document numit "Agenda digitală".

"Performanţa României este cu atât mai uluitoare cu cât ţara are pe de altă parte cea mai scăzută rată de penetrare a serviciilor de internet fix rapid din UE", potrivit datelor din raportul Comisiei Europene.

În România, RCS& RDS , Romtelecom şi UPC - cei mai mari furnizori de net fix - oferă viteze de cel puţin 100 Mbps. UPC oferă cele mai mari viteze de acces la net pentru clienţii retail de pe piaţă, de până la 150 Mbps.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/internetul-romanesc-viteze-mari-numar-de-conexiuni-mic-11049390
11049390
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.