Inteligenţa artificială a intrat la facultate cu notă mai mare decât 80% dintre candidaţi

Postat la 10 octombrie 2017 96 afişări

Todai Robot este un proiect bazat pe inteligenţă artificială care a reuşit să promoveze examenul de admitere al Universităţii din Tokyo, cea mai prestigioasă universitate din Japonia, încadrându-se în top 20% admişi, povesteşte iniţiatoarea proiectului, Noriko Arai, în cadrul unei conferinţe TED.

Inteligenţa artificială a intrat la facultate cu notă mai mare decât 80% dintre candidaţi

Cercetătorii  din zona AI au spus mereu că nu sunt motive de îngrijorare deoarece AI va înlocui doar un segment redus de oameni pe piaţa muncii. Este acest lucru chiar adevărat? Ei au mai spus că existenţa inteligenţei artificiale va genera noi locuri de muncă, încât cei care au pierdut un loc de muncă, şi-ar putea găsi altul. Întrebarea adevărată este câţi dintre cei care îşi vor pierde actualele slujbe, vor fi capabili să înveţe una nouă, spune Noriko Arai.

 

„Câţi dintre voi credeţi că inteligenţa artificială ar putea trece examenul de admitere al unei facultăţi de top în 2020?”

 

Todai Robot este inteligenţa artificială dezvoltată de echipa creată de Noriko Arai cu scopul de a vedea dacă această formă de tehnologie poate promova examenul de admitere la Universitatea din Tokyo. Această inteligenţă a învăţat peste 15 miliarde de propoziţii şi sute de mii de formule matematice pentru a promova examenul.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.