Interviul în care Halep a mărturisit tot. Cum a devenit nr. 1 mondial, şedinţele la psiholog şi duşul rece din partea lui Cahill

Postat la 09 octombrie 2017 689 afişări

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Beijing după 6-2, 6-4 cu Jelena Ostapenko, iar de luni este noul lider mondial. În interviul acordat WTA Insider, sportiva din România a vorbit despre eşecurile care au făcut-o mai puternică, despre psihicul ei, dar şi despre capitolele la care a trebuit să-şi îmbunătăţească jocul.

De patru încercări a avut nevoie Halep pentru a ajunge numărul unu mondial, iar Simona a rememorat evenimentele care au adus-o aproape de această performanţă: "Cel mai greu moment a fost în finala de la Roland Garros, pentru că atunci am avut prima şansă de a deveni numărul unu, dar şi de a câştiga un turneu de Mare Şlem. Am fost devastată după acel meci. Dar apoi am continuat să muncesc din greu. Apoi a venit imediat Wimbledon-ul, am fost foarte aproape, la doar două puncte, dar am pierdut. După mine, am jucat minunat în sezonul de hard american. Nu am încetat niciodată să cred că pot ajunge pe primul loc, iar echipa mea a fost minunată. Darren mi-a spus mereu că dacă voi continua să muncesc, voi ajunge unde vreau. Cred că şi meciul de la US Open cu Şarapova m-a ajutat să devin mai puternică şi să realizez ce vreau să fac cu cariera mea. Am văzut că trebuie să muncesc şi să cred că ziua mea va veni".

Simona Halep a vorbit şi despre imboldul pe care i l-a dat Darren Cahill: "După meciul de la US Open, Darren mi-a spus că am avut un serviciu de rahat şi de aceea am pierdut cu Şarapova. Şi am zis «OK, dacă acesta este singurul lucru pe care trebuie să-l îmbunătăţesc ca să o înving, atunci voi lucra şi mai mult». Acum pot să spun că am petrecut câte o oră pe teren doar servind, iar Darren mi-a spus că o să-mi fac rău, dar i-am spus că nu. Mi-am dorit foarte mult".

Halep a reuşit să treacă peste "blocaje" prin intermediul psihologului: "Nu vreau să dau nume, dar ea ştie cine e. E vorba despre psihologul meu. De asemenea, am lucrat şi cu un bărbat în România la partea mentală, care m-a ajutat pentru o perioadă. Vreau să le mulţumesc pentru că mi-au arătat ce am de îmbunătăţit pentru a deveni mai bună pe teren".

Citiţi continuarea articolului pe prosport.ro

În finala de la Beijing, Halep o va întâlni pe Caroline Garcia, locul 15 WTA, astăzi, de la 11.30. Sportiva din Franţa a trecut în două seturi de Petra Kvitova, scor 6-3, 7-5.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
simona halep

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.