Instant Factoring, prima platformă românească de micro-finanţare a companiilor mici, atrage o finanţare externă de 1,5 milioane euro

Autor: Andra Stroe Postat la 07 noiembrie 2018 314 afişări

Instant Factoring, prima companie românească de micro-factoring online pentru IMM-uri, a primit o finanţare de 1,5 milioane euro de la un fond de investiţii din Statele Unite ale Americii. Fondurile atrase, alături de capitalurile proprii ale companiei, vor susţine extinderea activităţii pe piaţa din România, prin dezvoltarea operaţiunilor de micro-finanţare pentru un volum de facturi cu valori totale de până la 20 milioane Euro, în 2019.

Instant Factoring, prima platformă românească de micro-finanţare a companiilor mici, atrage o finanţare externă de 1,5 milioane euro

Finanţarea externă accesată de Instant Factoring va sprijini extinderea companiei şi pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est.

”Atragerea acestei finanţări ne va permite să sprijinim şi mai mult companiile mici româneşti şi să contribuim la dezvoltarea unui mediu de afaceri sănătos şi stabil, atât de necesar economiei şi ţării noastre. Nu întâmplător am obţinut aceste fonduri, unul dintre motivele ce stau la baza parteneriatului este tocmai impactul social şi economic puternic, fiind totodată şi o recunoaştere a rezultatelor noastre pozitive în societatea românească şi în viitor în Europa emergentă. Este important să avem alături de noi parteneri externi de încredere care ne vor spjini în procesul de extindere regională pe care planificăm să-l demarăm în cursul anului viitor”, a declarat Elisa Rusu, CEO şi cofondator Instant Factoring.

Instant Factoring facilitează dezvoltarea afacerilor mici furnizându-le soluţii flexibilie şi inovatoare de finanţare prin transformarea în lichidităţi a facturilor aflate în termenul de plată. Decizia de finanţare este luată într-un interval de 2 ore, graţie tehnologiei avansate de care platforma dispune, iar în maximum 24 de ore clientul primeşte banii în cont. Întregul proces este automatizat şi complet online, totul desfaşurandu-se cu rapiditate şi transparenţă şi fără solicitarea de acte suplimentare. Facturile standard finanţate de Instant Factoring au valori de până la 10.000 lei, însă finanţarea se acordă şi pentru sume mai mari, prin oferte personalizate. Acest serviciu poate fi accesat de către orice companie indiferent de mărime, domeniu de activitate şi localizare geografică. Se elimină astfel barierele impuse companiilor mici care au nevoie acută de lichiditate şi care o puteau accesa cu mare greutate sau deloc prin metodele clasice de finanţare.

Platforma de micro-finanţare Instant Factoring, destinată companiilor mici şi microîntreprinderilor, a fost lansată în luna aprilie a acestui an şi în cele 7 luni de activitate a atras 250 de clienţi cu un volum al facturilor finanţate de 2 milioane euro. Clienţii companiei provin din sectoare de activitate variate precum transporturi, servicii de consultanţă şi publicitate, FMCG, construcţii şi IT.

”Intenţionăm ca anul viitor, pe lângă creşterea volumului de facturi procesate, să venim şi cu o diversificare a produselor de micro-finanţare pentru IMM-uri.Urmărim îndeaproape nevoile acestui segment de companii şi suntem conectaţi în permanenţă la evoluţiile tehnologice, astfel încât să oferim clienţilor noştri produse inovatoare şi eficiente afacerii lor”, a completat Elisa Rusu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finantare,
companii,
activitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.