Instagram depăşeşte Twitter în cursa pentru utilizatorii de smartphone

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 27 martie 2014 86 afişări

Instagram, aplicaţia de mobil deţinută de Facebook, a depăşit Twitter ca număr de utilizatori pe smartphone. Aproape 35 de milioane de americani au folosit Instagram cel puţin o dată pe lună în 2013, comparativ cu doar 30.8 milioane ce au accesat Twitter de pe dispozitive mobile.

Instagram depăşeşte Twitter în cursa pentru utilizatorii de smartphone

Mark Zuckerberg a declarat luna aceasta că Instagram a ajuns la 200 de milioane de utilizatori activi, având o creştere semnificativă faţă de anul 2012, atunci când aplicaţia a fost achiziţionată de către Facebook, relatează Financial Times.

Atât Twitter cât şi Instagram au fost iniţial gândite pentru dispozitive mobile, însă serviciul de mesaje scurte are o bază de utilizatori prin calculator de peste 240 de milioane de oameni activi lunar. Instagram, prima achiziţie importantă a Facebook, are succes mai ales în rândul adolescenţilor şi a avut rezultate mai bune decât se estima iniţial.

Cu toate acestea, analiştii consideră că Twitter se află într-o fază mai avansată a procesului de monetizare, astfel încât e greu de crezut că recenta creştere a Instagram va afecta valoarea companiei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/instagram-depaseste-twitter-in-cursa-pentru-utilizatorii-de-smartphone-12343693
12343693
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.