Insolvenţa, soluţia pentru TVR. Mărirea taxei tv nu rezolvă problemele

Postat la 31 martie 2014 32 afişări

Intrarea TVR în insolvenţă devine o soluţie fezabilă după numirea noului Consiliu de Administraţie în şedinţa de marţi a Parlamentului, varianta creşterii taxei radio-tv fiind o falsă soluţie pentru televiziunea publică care nu e luată în calcul, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Insolvenţa, soluţia pentru TVR. Mărirea taxei tv nu rezolvă problemele

 Decizia va fi luată după numirea noului CA, iar intrarea în insolvenţă este privită ca varianta cea mai bună, deoarece majorarea taxei ar fi doar o rezolvare de moment care ar fi şi nepotrivită în an electoral, au explicat, luni, sursele citate, arătând că TVR are nevoie de restructurare şi reorganizare, iar o hotărâre referitoare doar la majorarea taxei nu ar face decât să amâne insolvenţa. În plus, actuala conducere a TVR nu a putut să dea asigurări premierului Victor Ponta că, dacă Guvernul majorează taxa radio-tv, televiziunea publică nu va acumula noi datorii.

Numirea unui administrator judiciar, care să vină cu un plan de reorganizare, aşa cum s-a întâmplat cu Remus Borza la Hidroelectrica, ar permite "curăţarea" TVR de contracte păguboase, organizarea activităţilor pe baze economice corecte şi restructurarea internă ţinând cont de nevoile unei televiziuni publice, au mai precizat sursele.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/insolventa-solutia-pentru-tvr-marirea-taxei-tv-nu-rezolva-problemele-12365234
12365234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.