INS: Cererea pentru transporturi aeriene va creşte accentuat în trimestrul III, tarifele vor scădea

Postat la 17 august 2018 32 afişări

Activităţile de transporturi aeriene vor înregistra o creştere accentuată a cererii (cifra de afaceri), în trimestrul III faţă de trimestrul II, potrivit Institutului Naţional de Statistică, soldul conjunctural - diferenţa procentuală între creşterile şi scăderile estimate - fiind de +92%.

INS: Cererea pentru transporturi aeriene va creşte accentuat în trimestrul III, tarifele vor scădea

Pe aceeaşi tendinţă se vor afla şi următoarele tipuri de activităţi: ale agenţiilor turistice şi ale tuor-operatorilor (sold conjunctural +65%) şi transporturile pe apă (sold conjunctural +53%), în timp ce pentru activităţile de spectacole, culturale şi recreative, estimarea cererii de servicii este de scădere accentuată (sold conjunctural -47%).

Conform estimărilor din luna iulie 2018, per total, cererea de servicii (cifra de afaceri) va creşte moderat (sold conjunctural +9%) în trimestrul III al acestui an, faţă de trimestrul II.

De asemenea, conform opiniei managerilor, în aceeaşi perioadă, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor din servicii vor avea o tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +2%), o creştere moderată a preţurilor fiind estimată pentru grupa de mărime a întrepriderilor cu 50-249 de salariaţi (sold conjunctural +6%).

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.