ING administrează active de un miliard de euro pe asigurări de viaţă şi pensii

Autor: Ana Raduta Postat la 03 noiembrie 2011 12 afişări

Valoarea activelor financiare în administrare a fost de 2,1 miliarde de lei la sfarsitul lunii septembrie, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Volumul de prime brute subscrise de ING Asigurări de Viaţă în primele nouă luni din 2011 se ridică la 407,5 milioane de lei, în uşoară creştere faţă de cel înregistrat în septembrie 2010 (de 404,4 milioane de lei), pe fondul diminuării numărului de contracte cu primă unică. În privinţa categoriilor de produse aflate în topul preferinţelor clienţilor, se remarcă menţinerea interesului pentru produsele care oferă protecţie şi economisire pe termen lung. Astfel, în totalul poliţelor subscrise de ING în primele nouă luni din 2011, asigurările de tip tradiţional deţin o pondere de 65%, în creştere cu 5% faţă de perioada similară din 2010.

De asemenea, ponderea celor care au redevenit clienţi, încheind un contract nou, dupa ce în trecut au fost nevoiţi să renunţe la asigurare, a crescut în ianuarie-septembrie 2011 cu aproape 40% faţă de intervalul similar din 2010. În plus, numărul total de contracte reziliate şi răscumpărate a scăzut cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În acelaşi timp, valoarea beneficiilor plătite de ING în ianuarie-septembrie 2011 pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate a fost de 47 de milioane de lei, cu peste 21% mai mare faţă de intervalul similar din anul precedent.

ING înregistrat creştere şi pe segmentul de pensii, la finalul lunii septembrie 2011, cele două fonduri facultative din administrarea ING însumând 98.945 de participanti, în creştere cu peste 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Aproape 44% dintre clienţii care au încheiat o pensie facultativă în primele nouă luni ale anului au ales unul dintre cele două fonduri din administrarea ING.

"În primele nouă luni, 60% din contractele de pensii facultative încheiate la ING sunt reprezentate de contractele individuale, în condiţiile în care realităţile economice din ultimii ani au pus presiuni importante asupra companiilor. Totuşi, pe măsură ce economia îşi va relua trendul de crşstere, ma aştept la creşteri mai accelerate şi în zona corporate", spune Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurări de Viaţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ING,
asigurări,
pensii
/actualitate/ing-administreaza-active-de-un-miliard-de-euro-pe-asigurari-de-viata-si-pensii-8933153
8933153
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.