Industria europeană a oţelului a ajuns la limita puterilor

Postat la 08 februarie 2016 226 afişări

Industria europeană a oţelului a ajuns la limita puterilor

Ca şi pentru întregul sector al materiilor prime, ultimele 12 luni au fost dramatice pentru industria oţelului, preţurile prăbuşindu-se la minime pe 12 ani din cauza ofertei excedentare şi diminuării cererii, context ce a antrenat reduceri masive de locuri de muncă în sector, scrie CNBC.

În acest context, şapte ţări, printre care Franţa, Marea Bri­tanie şi Germania, au făcut apel la Uniunea Europeană pentru acce­lerarea măsurilor de susţinere a industriei serios afectată de im­por­turile ieftine din China şi Rusia.

Miniştrii celor trei ţări, îm­preună cu oficiali din Italia, Po­lonia, Belgia şi Luxemburg, au trimis Comisiei Europene o scri­soare comună în acest sens, potrivit Reuters.

„Industria europeană a oţelului, deja slăbită de criza economică din 2008, se confruntă cu practici comerciale neloiale într-un context de competiţie internaţională dură, intensificată de supracapacitate la nivel mondial“, se arată în scrisoarea iniţiată de ministrul francez al economiei Emmanuel Macron.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
industrie,
limitare,
context,
belgia,
franta,
sector
/actualitate/industria-europeana-a-otelului-a-ajuns-la-limita-puterilor-15052416
15052416
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.