Încă un producător auto a recunoscut că a manipulat testele privind consumul

Postat la 20 aprilie 2016 327 afişări

Încă un producător auto a recunoscut că a manipulat testele privind consumul

Mitsubishi a recunoscut că a manipulat datele testelor pentru a îmbunătăţi consumul maşinilor, scrie Bloomberg.

În acet caz ar fi implicate 625.000 de maşini, inclusiv cele livrate către Nissan Motor, potrivit unui anunţ al companiei. Nissan a descoperit problema, iar cele două companii discută compensaţia.

După anunţ acţiunile companiei au scăzut cu 15% la bursa din Tokyo. Compania japoneză ar fi manipulat greutatea din pneuri la 4 modele diferite pentru a părea că sunt mai economice decât sunt în realitate, potrivit Kyodo News, care citează o sursă nespecificată. 

"Ar putea fi un caz diferit faţă de Volkswagen, dar piaţa a devenit foarte sensibilă la astfel de ştiri" este de părere Seiji Sugiura, analist Tokay Tokyo Research Center. "Este posibil să aibă un impact similar (n.r cu Volkswagen) în ceea ce priveşte vânzările şi reputaţia companiei". a mai spus el. 

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/inca-un-producator-auto-a-recunoscut-ca-a-manipulat-testele-privind-consumul-15266234
15266234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.