Incă un oraş mare din România riscă să nu mai poată furniza căldură. Primăria mai are bani pentru gaze doar pentru zece zile

Postat la 08 februarie 2022 91 afişări

Incă un oraş mare din România riscă să nu mai poată furniza căldură. Primăria mai are bani pentru gaze doar pentru zece zile

Primăria Arad anunţă că nu mai are fonduri suficiente pentru a plăti gazul necesar pentru producerea agentului termic livrat populaţiei.

Aceasta, în contextul în care costurile se ridică, în medie, la un milion de lei pe zi, informează Agerpres.

Astfel, gazul mai este asigurat doar pentru zece zile, iar locuitorii Aradului spun că în locuinţe este la fel de frig ca înainte de 1989.

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a declarat marţi că furnizorul de gaze naturale continuă să solicite plata facturilor în avans, cu toate că municipalitatea încasează foarte puţini bani în această perioadă şi nici nu deţine lichidităţi.

„În momentul de faţă avem gazul asigurat vreo zece zile. Problema este aceeaşi: pe lângă faptul că noi deja suntem cu plăţi în avans din cauza preţului foarte mare, am trecut de luna martie-aprilie cu subvenţiile, nu mai avem nici încasări, pentru că suntem la început de an şi populaţia nu a luat cu asalt casieriile Primăriei să plătească taxele şi impozitele. Nu avem lichidităţi pentru a putea plăti, acesta este riscul cel mai mare pe care îl au şi alte primării din ţară”, a declarat primarul Călin Bibarţ.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
gaze,
primarie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.