Încă o lovitură pentru fumători

Postat la 28 martie 2016 521 afişări

Încă o lovitură pentru fumători

De luna viitoare, ţigările se scumpesc ca urmare a majorării accizei specifice datorate pentru mia de ţigarete. De la întâi aprilie, acciza va creşte cu 4,7%, de la 314 lei cât este în prezent, la 329 de lei, potrivit ordinului ministrului de Finanţe, scrie Vocea Transilvaniei.

Majorarea nu ar trebui să ducă automat la scumpirea pachetelor de ţigări din moment ce acciza totală rămâne neschimbată. Măsura luată de executiv este una compensatorie pentru a nu se ajunge la scăderea veniturilor din comercializarea tutunului ca urmare a micşorării taxei pe valoare adăugată de la 24% la 20%.

Preţul ţigărilor va creşte din nou la începutul anului viitor, când acciza totală se va majora la 435,58 lei. În 2016, fumătorii achită o acciză minimă de 8,35 de lei pe pachetul de ţigări, indiferent de tipul de ţigarete achizţionate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/inca-o-lovitura-pentru-fumatori-15161483
15161483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.