Încă o industrie care moare? Cel mai mare producător american de lapte se pregăteşte de faliment

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 01 decembrie 2019 357 afişări

Încă o industrie care moare? Cel mai mare producător american de lapte se pregăteşte de faliment

Compania s-a străduit cu greu în ultimii ani, de vreme ce americanii beau tot mai puţin lapte de vacă. 2019 a fost un an dezatruos pentru firmă: vânzările au înregistrat scăderi de 7% în primul semestru, profitul a scăzut cu 14%, iar stocurile au scăzut cu până la 80 de procente, potrivit CNN.

Compania produce unele dintre cele mai recunoscute produse lactate din Statele Unite, însă în ultimul timp, odată cu „declinul accelerat al produselor lactate convenţionale”, a început să înregistreze scăderi drastice în vânzări şi acţiuni. Firma este îngropată în datorii şi nu poate finanţa pensiile angajaţilor, aşa că a apelat la capitolul 11 din Codul de Faliment al Statelor Unite pentru a-şi putea menţine afacerea în picioare până va fi abordată de un potenţial cumpărător. Ca parte a procedurii de faliment, compania a obţinut 850 de milioane de dolari din finanţările creditorilor actuali.

Recent, Dean Foods a declarat că lucrează cu o cooperativă a Fermierilor de Lactate din America asupra unui posibil acord în care întreprinderea ar cumpăra o bună parte din compania de lactate.

Piaţa globală a alternativelor pentru lapte va atinge, cel mai probabil, 18 miliarde de dolari la finalul anului, cu 3,5% mai mult faţă de 2018, conform Euromonitor, cel mai mare furnizor de studii strategice de piaţă din lume. Însă cifrele reprezintă doar o mică parte din piaţa tradiţională de lapte ce se preconizează că va atinge 120 de miliarde de dolari anul acesta .

În Statele Unite, vânzările laptelui de vacă au scăzut constant în ultimii patru ani. Vânzările din ultimele 52 de săptămâni au fost de doar 12 miliarde de dolari, conform unor date ale conglomeratului americano-olandez Nielsen citate de CNN Business. În aceeaşi perioadă din 2015, vânzările erau mai mari cu 15 miliarde de dolari.

Prin contrast, vânzările de lapte din migdale şi soia au crescut semnificativ, în timp ce piaţa laptelui de ovăz a înregistrat creşteri de 636%, ajungând la 53 de milioane de dolari în ultimul an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lapte,
crestere,
faliment,
american

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.