(P) Craioviţa Paradise Craiova, dezvoltare urbanistică fără precedent

Autor: Publicitate Postat la 02 decembrie 2019 1326 afişări

(P) Craioviţa Paradise Craiova, dezvoltare urbanistică fără precedent

CRAIOVIŢA PARADISE, cel mai amplu proiect imobiliar din Craiova, va schimba, în curând, faţa oraşului. Managerul Adrian Mititelu detaliază, într-un interviu, cele mai importante investiţii care se vor realiza aici în următorii ani, pe o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare.

REPORTER: Ce ne puteţi spune despre mega-proiectul CRAIOVIŢA PARADISE?

Adrian Mititelu, manager: Proiectul imobiliar CRAIOVIŢA PARADISE va constitui realmente un moment de cotitură în viaţa economică a municipiului Craiova. Este o investiţie uriaşă, care, per total, va depăşi suma de 400 milioane euro şi care va da oraşului un aer cu adevărat european. Probabil va fi una din cele mai mari investiţii imobiliare făcute în România.

Energia verde e o prioritate, nu numai că va respecta cele mai noi exigenţe din reglementările europene în domeniu, dar va fi un adevărat exemplu în proiectele viitoare.

Arhitectura avută în vedere pentru acest proiect este corelată la noua viziune mondială privind energia verde.

CRAIOVIŢA PARADISE va fi o oază de verdeaţă care va ridica nivelul de trai al craiovenilor.

Amplasamentul investiţiei este unul senzaţional, aflat de-a lungul bulevardului principal Calea Severinului, care traversează oraşul, şi în imediata apropiere a celui mai mare cartier al oraşului, Craioviţa Nouă (unul din cele mai mari cartiere din ţară), dar şi Craioviţa Veche. Va fi situat la 2,5 km faţă de km 0 al oraşului. De asemenea, bulevardul reprezintă Poarta de Vest a oraşului, cea mai importantă arteră rutieră a regiunii.

Terenul este situat pe fostul teritoriu al moşiei Craioviţa, ce a făcut parte din comuna suburbană Craioviţa până în anii 50, când comuna a fost desfiinţată prin extinderea teritoriului Municipiului Craiova.

REPORTER: Care sunt cele mai importante detalii legate de acest proiect?

A. M.:  În primul rând, vreau să stiţi că întreaga zonă ce va face obiectul acestui mega-proiect se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 50 ha. Aici se vor construi mall, hypermarket, zonă rezidenţială de aproximativ 2000 apartamente, un parc superb de 10 ha, mai multe clădiri de birouri, un stadion de fotbal, precum şi alte dotări conexe.

REPORTER: Toate aceste investiţii sunt făcute de o singură entitate?

A.M.:  Nu. În ceea ce ne priveşte, dezvoltarea Craioviţa Paradise cuprinde o suprafaţă de 30 ha, unde se va construi o zonă rezidenţială de aproximativ 1500 apartamente în imobile ce vor avea regim de înălţime cuprins între P+5 şi P+12 etaje, zonă de office, complex sportiv (stadion), spaţiu de agrement şi un parc de 10 ha.

Celelalte investiţii, respectiv PROMENADA CRAIOVA MALL, hipermarketurile CARREFOUR şi DEDEMAN ce urmează a fi construite, sunt investiţii independente de Craioviţa Paradise, însă se vor situa în acelaşi perimetru, de 50 ha, al terenului  cunoscut ca Balta Craioviţa. Toate aceste investiţii alcătuiesc un cadru arhitectural de vis, ce va conferi zonei un loc de frunte în dezvoltările imobiliare de acest gen în România. Craiova, după o lungă perioadă în care a fost la coada investiţiilor post-decembriste, va urca semnificativ în vârful piramidei.

REPORTER: Se vehiculează construirea unui drum prin Balta Craioviţei. Ce ne puteţi spune despre acesta?

A. M.: Da, se va construi un bulevard de aproximativ 1300 mp lungime. Va fi impresionant, va avea 3 benzi pe sens, un scuar destul de mare, şi va uni Calea Severinului de Bulevardul Râului, creându-se, astfel, premisele deblocării substanţiale a circulaţiei în partea de Sud-Vest a oraşului. Acest drum face parte din vechiul plan al municipalităţii, lansat încă din anul 2013, pe vremea fostului primar al Craiovei, Lia Olguta Vasilescu.

Noul bulevard urmează să fie realizat de firma NEPI, concomitent cu realizarea întregii investiţii care are ca termen de finalizare sfârşitul anului 2021, conform celor declarate de beneficiari. Însă, pentru realizarea acestui bulevard, este necesară implicarea municipalităţii. Pe o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi din terenul unde urmează să fie amplasat bulevardul există construcţii ridicate ilegal de diverse persoane. Aceste construcţii trebuie demolate în vederea eliberării terenului în cauză. 

REPORTER: Mai există suprafaţă disponibilă şi pentru alte proiecte?

A. M.: Da, mai există o suprafaţă de aproximativ 60.000 mp, situată chiar de-a lungul bulevardului care se va construi şi care are o destinaţie urbanistică multifuncţională, cu un grad de ocupare de 40%. În prezent, sunt discuţii cu diverse persoane interesate de acest teren.

REPORTER: Ce include proiectul CRAIOVIŢA PARADISE?

A. M.: Dezvoltarea CRAIOVIŢA PARADISE va fi realizată de către SOCIETATEA CRAIOVIŢA PARADISE SA şi înglobează 7 proiecte, acestea fiind:

1. CRAIOVIŢA AVENUE LUXURY RESIDENCE - este un proiect amplasat în partea dreapta a bulevardului Calea Severinului (vis-à-vis de Hotel Craioviţa) şi este compus din 3 blocuri unite între ele, cu regim de înălţime de P+10, care vor conţine în total 120 apartamente, cu suprafaţă utilă de minim 170mp. În această suprafaţă intră şi o terasă de aproximativ 70mp. Apartamentele vor fi construite la o calitate şi dotări de tip occidental, iar posesorii acestor locuinţe vor avea acces la cele mai bune facilităţi (parcare subterană, curăţătorie, SPA, piscine, gradiniţă pentru copii, acces la parcul de 10 ha din imediata apropiere, restaurant, supermarket, etc). La parterul acestor blocuri va exista o zonă comercială de aproximativ 4000 mp.

Lucrările de execuţie vor începe cel mai târziu în luna martie 2020 şi se vor finaliza cel mai târziu în decembrie 2021.

2. CRAIOVIŢA LAKE &PARK RESIDENCE – va fi o zonă cu aproximativ 10 blocuri, având regim de înălţime între P+5 şi P+12, şi va fi amplasat în partea cu lacul a bulevardului Calea Severinului, în vecinătatea Parcului care se va construi. Zona va fi una deosebită şi va cuprinde circa 1500 apartamente cu suprafeţe de minim 100 mp utilă, la care se va adăuga suprafaţă pentru terasa, va conţine toate facilităţile cum ar fi: SPA, piscină, locuri de joacă pentru copiii, grădiniţe, spaţii comerciale, parcare.  

Lucrările de execuţie vor începe cel mai târziu în luna martie 2022 şi se vor finaliza cel mai târziu la sfârşitul anului 2025.

3. CRAIOVIŢA MIRACLE PARK OFFICES – este vorba despre un imobil – clădire de birouri, cu arhitectură futuristă, care va găzdui spaţii de birouri clasa A, pe o suprafaţă de circa 26.500 mp. Clădirea va fi amplasată în vecinătatea parcului, vis-à-vis de Promenada Mall (proiectul desfăşurat de NEPI).

Lucrările de execuţie vor începe cel mai târziu în martie 2021 şi se vor finaliza cel mai târziu la sfârşitul anului 2023.

4. CRAIOVIŢA MIRACLE EVENTS CENTER - acest proiect vizează un imobil destinat organizării de evenimente, multifuncţional şi va fi amplasat în imediata apropiere a parcului şi a noului stadion. Va avea o suprafaţă utilă de 6000 mp.

Lucrările de execuţie vor începe cel mai târziu în martie 2021 şi se vor finaliza cel mai târziu la sfârşitul anului 2022.

5. CRAIOVIŢA MITITELU TOWERS - este un proiect mixt, rezidenţial, office şi comercial, cu spaţiu de birouri clasa A. Va fi amplasat pe Calea Severinului, la intersecţia cu Blvd. Tineretului şi noul bulevard care va traversa Balta Craioviţei. Imobilul de P+12 va fi compus dintr-o zonă rezidenţială de 29.000 mp şi 9000 mp zonă comercială şi office.

Lucrările de execuţie vor începe cel mai târziu în martie 2021 şi se vor finaliza cel mai târziu la sfârşitul anului 2023.

6. CRAIOVIŢA MIRACLE PARK – reprezintă un parc care va fi construit la cele mai înalte standarde, va avea o suprafaţă de aproximativ 10 ha,  dintre care 8,4 ha spaţiu verde, aproximativ 1 ha de luciu de apă şi 3000 mp spaţiu de agrement. Va fi o amenajare de vis care va influenţa pozitiv toate investiţiile din zonă şi care va îmbunăţi viaţa comunităţii. Toţi cei care locuiesc în zonă vor avea acces nelimitat, convieţuind astfel într-un mediu extrem de sănătos.

Lucrările de execuţie vor începe cel mai târziu în martie 2020 şi se vor finaliza la sfârşitul lunii octombrie 2021.

7. FCU ARENA – un stadion construit pe o suprafaţă de 39.000 mp, conform standardelor FIFA, UEFA şi va avea o capacitate de 12.000 locuri. Va fi noua casă a echipei de fotbal FC UNIVERSITATEA CRAIOVA 1948.

Lucrările de execuţie vor începe cel mai târziu în Martie 2020 şi se vor finaliza în septembrie 2021.

REPORTER: S-au stabilit constructorii care vor realiza aceste lucrări?

A. M.: Suntem în discuţii cu mai multe firme de construcţii, însă în paralel am pus bazele unei societăţi de construcţii, respectiv CETATEA BANILOR CONSTRUCT. În prezent, efectuăm recrutări pentru ca începând cu martie 2020 firma să fie functională. Suntem conştienţi, totuşi, că pentru ducerea la bun sfârşit a proiectului va trebui să apelăm la mai multe firme de construcţii.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
craiova,
dezvoltare,
bulevard,
construire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.