În timp ce toată lumea se chinuie în perioada de criză provocată de pandemie, mai mulţi primari din România îşi dau sporuri salariale

Postat la 13 mai 2020 731 afişări

În timp ce toată lumea se chinuie în perioada de criză provocată de pandemie, mai mulţi primari din România îşi dau sporuri salariale

Un primar din Giurgiu a emis şi semnat o dispoziţie prin care a fost acordat sporul de dispozitiv de 25% la indemnizaţia proprie. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a emis, miercuri, un comunicat arătând că sunt trei aleşi locali în conflict de interese şi patru în incompatibilitate.

Potrivit comunicatului ANI, primarul din comuna Joiţa, judeţul Giurgiu, Constantin Tănase, a emis şi semnat în data de 27 aprilie 2017 o dispoziţie prin care a fost acordat sporul de dispozitiv de 25%, la indemnizaţia proprie. El este în conflict de interese.

De asemenea, în aceeaşi situaţie este şi viceprimarul oraşului Ianca, judeţul Brăila, Mircea Mircescu. Acesta, în exercitarea mandatului de viceprimar (2016 – 2020), a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local Ianca din data de 31 mai 2017, în urma căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Consiliul Local şi o societate comercială, în cadrul căreia soţia era asociat unic şi avea funcţia de administrator. Contractul avea ca ca obiect închirierea unui teren din domeniul privat al oraşului.

În conflict de interese administrativ este şi Vasile Urzică, fost consilier local în CL al comunei Vînători Neamţ, judeţul Neamţ, care, în calitate de consilier local a votat în mod favorabil pentru adoptarea Hotărârii din data de 27 aprilie 2018, în baza căreia Primăria Vînători Neamţ a încheiat un contract de închiriere pentru suprafeţele de pajişti aflate în domeniul privat al comunei Vînători Neamţ, cu o asociaţie (deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, întrucât deţinea calitatea de preşedinte în cadrul asociaţiei).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acordare,
giurgiu,
primar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.