În primele patru zile ale anului 2019, şefii companiilor de top din această ţară au câştigat cât angajaţii lor în întreg anul

Postat la 04 ianuarie 2019 76 afişări

Directorii marilor companii din Marea Britanie vor fi caştigat deja atat de mult, de la 1 ianuarie şi până vineri la prânz, cât va fi plătit muncitorul mediu în întreg anul 2019, relatează Bloomberg.

În primele patru zile ale anului 2019, şefii companiilor de top din această ţară au câştigat cât angajaţii lor în întreg anul

Şefii companiilor incluse în indicele bursier FTSE 100 au atins acest prag în jurul orei locale 13.00, cu două ore mai devreme decât anul trecut, după o creştere de 11% a veniturilor, conform CIPD, o asociaţie a prefesioniştilor din resurse umane, şi a gupului de cercetare High Pay Centre.

Veniturile femeilor au fost depăşite chiar mai devreme, la ora 8:30 dimineaţă.

 

În topul veniturilor din Marea Britanie se află Jeff Fairburn de la Persimmon, cu un venit de 47.087.000 lire sterline şi un raport de 1.130:1, urmat de Simon Peckham de la Melrose Industries, cu 42,7 milioane lire sterline şi un raport de 1.134:1 şi Rob Perrins de la Berkeley Group cu 27,9 milioane lire şi un raport de 273:1.

 

Media directorilor executivi din top 10 este 20,7 milioane lire sterline şi un raport de 506:1.

 

În ciuda eforturilor guvernului britanic de a face plăţile directorilor executivi mai transparente, decalajul dintre directorii executivi şi angajaţi rămâne ridicat. Şefii FTSE câştigă de 133 ori mai mult decât angajaţii lor, de la 47 de ori în 1998, raportat la salariul mediu.

 

"Pentru a spori nivelul de trai, avem nevoie de creştere economică şi de inovare, dar trebuie să asigurăm şi o distribuţie corectă a creşterii", spune Luke Hilyard, directorul High Pay Center.

 

Disparităţile din Marea Britanie reflectă creşterea mai largă a inegalităţii veniturilor în majoritatea ţărilor dezvoltate.

 

Noi reguli, care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie, solicită tuturor companiilor din Marea Britanie cu mai mult de 250 de angajaţi să-şi facă publice salariile, începând cu anul viitor, şi să justifice bonusurile pentru conducerea companiilor.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
castigare,
angajati,
sefi,
top,
marea britanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.