În pragul Crăciunului, agricultorii îşi vând fermele de porci pe OLX. Un fermier din Vaslui şi-a scos la vânzare ferma cu o capacitate de 3.000 de capete, cu un million de euro

Autor: Florentina Niţu Postat la 24 decembrie 2019 540 afişări

În pragul Crăciunului, agricultorii îşi vând fermele de porci pe OLX. Un fermier din Vaslui şi-a scos la vânzare ferma cu o capacitate de 3.000 de capete, cu un million de euro

OLX, cea mai mare platformă de anunţuri online, găzduieşte în prezent zeci de anunţuri despre vânzarea porcilor la bucată, în pragul Crăciunului, când românii taie sute de mii de porci. Unii fermieri îşi vând chiar exploataţiile de suine, răpuşi de virusul pestei porcine, care s-a extins cu repeziciune şi a ucis peste 540.000 de porci.

Wolf Valley SRL, o societate situată în extravilanul oraşul Negreşti, judeţul Vaslui, aflată în faliment, îşi vinde exploataţia cu o capacitate de 3.000 de capete, cu 1 milion de euro, prin lichidatorul judiciar RomInsolv SPRL din Iaşi, conform anunţului publicat pe OLX.

Ferma se întinde pe o suprafaţă de 27.800 mp şi conţine două hale de creştere a suinelor, un vestiar filtru, două silozuri pentru furaje, gospodărie de apă, bazin de dejecţii, staţie de epurare, staţie GPL cu împrejmuire, reţea de distribuţie, canalizare tehnologică şi menajeră, instalaţii electrice şi termice interioare, instalaţii de ventilare, răcire, climă şi sistem de alarmare.

Un alt fermier, din comuna Mica, judeţul Cluj, îşi vinde ferma construită în 2012 şi dotată cu toate utilajele necesare, monitorizată prin panouri la comandă, cu 600.000 de euro. Potrivit anunţului pus pe OLX, exploataţia este compusă dintr-un corp administrativ de aproximativ 150 mp, construit pe două nivele, o hală ce se întinde pe o suprafaţă de 1200 mp, o magazie pentru furaje,garaje, cameră frigorifică şi batal pentru dejecţii. 

În vestul ţării, se vinde o fermă din localitatea Sacu, judeţul Caraş-Severin, situată în zona rurală pe DN 6 Caransebeş-Timişoara, cu o suprafaţă totală de teren de 6.100 mp şi o suprafaţă construită de 1.700 mp. Preţul cerut pentru exploataţie, potrivit anunţului public, este de 450.000 de euro.

Ferma este formată din trei corpuri. Primul corp are un spaţiu de creştere şi îngrăşare a porcilor ce se întinde pe aproape 800 mp, cu o capacitate de creştere de 1.000 de capete de la 30 kg/cap până la 150 kg/cap, prevăzut cu o instalaţie modernă asitată de calculator. Totodată, conţine două silozuri de pentru furaje, un bazin vitanjabil pentru dejecţii,o rampă de încăracare-descaracare a porcinelor. 

În al doilea corp se află sediul administrativ, iar în al treilea corp se află moara prevazută cu patru silozuri şi o capacitate de producţie de 1.500kg/oră.

În anunţul de pe OLX se arată că ferma este în prezent populată, iar animalele dispun de hrană necesară şi poate fi direct achiziţionată sau cesionată.

În apropiere de Bucureşti, în comuna Nana din judeţul Călăraşi, o fermă cu o capacitate de 2.000 de capete, complet renovată, se vinde cu 400.000 de euro.

Un fermieri din Satu Mare, care deţine o exploataţie agricolă în proximitatea oraşului Carei, a scos-o la vânzare cu 170.000 de euro. În anunţ, el menţionează că dă fermă formată din două adăposturi si terenul, întinse pe o suprafaţă totală de 9.000 mp şi spre închiriere.

Compania Agrozootehnica, vinde ferma situată în Segarcea, la 15 kilometri de Craiova, cu o capacitate de 1.000 capete ciclu, cu 150.000 de euro, conform anunţului de pe OLX.
Suprafaţa totaltotală a exploataţie este de 6.000 mp.

În judeţul vecin, în Olt, lângă Caracal, se închiriază sau se vinde o fermă de porci, păsări sau iepuri cu puţin peste 100.000 de euro.

Şeptelul de porci din exploataţiile agricole individuale din România este în prezent de 2,4 milioane de capete, la jumătate faţă de anul 2008, potrivit datelor de la INS. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vanzare,
ferma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.