In jumatate de an

Postat la 27 februarie 2007 7 afişări

Romania trebuie sa-si modifice legislatia privind taxa de prima inmatriculare in termen de maxim sase luni, a declarat la Bucuresti comisarul european pentru taxe si uniune vamala, Laszlo Kovacs, recapituland argumentele Comisiei Europene impotriva conceptiei Guvernului roman despre taxa: ca ar fi discriminatorie.

Romania trebuie sa-si modifice legislatia privind taxa de prima inmatriculare in termen de maxim sase luni, a declarat la Bucuresti comisarul european pentru taxe si uniune vamala, Laszlo Kovacs, recapituland argumentele Comisiei Europene impotriva conceptiei Guvernului roman despre taxa: ca ar fi discriminatorie (intre masinile produse in tara si cele fabricate in strainatate), ca nu ar asigura o corelare intre vechimea masinii si gradul de poluare presupus si ca nu ar acoperi decat o perioada limitata din durata de viata a masinii.

 

Comisarul ungar a avertizat ca, in caz contrar, cazul Romaniei ar putea ajunge sa fie dezbatut la Curtea Europeana de Justitie, invocand exemplul Ungariei, care in urma unei sentinte a Curtii a fost nevoita sa returneze cetatenilor in jur de 40 de milioane de forinti in contul taxelor percepute. Reprezentantii Ministerului Finantelor au precizat ca Romania nu se afla acum in vreo procedura juridica la Curtea Europeana de Justitie si ca urmeaza ca in doua-trei saptamani sa se ajunga la o solutie care sa fie acceptata de Comisia Europeana.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/in-jumatate-de-an-2512361
2512361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.