Imigranţii români şi bulgari în Marea Britanie vor fi amprentaţi

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 martie 2013 36 afişări

Guvernul britanic intenţionează să ceară din 2014 imigranţilor români şi bulgari care intră pe teritoriul ţării să fie amprentaţi şi fotografiaţi înainte de a primi drepturi de asistenţă, relatează The Telegraph.

Planul a fost anunţat de Departamentul Educaţiei, care a precizat că imigranţilor români şi bulgari le vor fi oferite "permise biometrice de şedere" incluzând amprentele şi fotografiile lor, permise de genul celor oferite imigranţilor din afara UE şi în virtutea cărora aceştia primesc dreptul la servicii sociale.

Viceprim-ministrul Nick Clegg a fost nevoit în această săptămână să-şi retragă propunerea privind instituirea unei amnistii pentru toţi imigranţii ilegali care au stat în ţară mai mult de zece ani, amnistie care le-ar fi permis acestora să rămână din cauza presiunilor opiniei publice din Marea Britanie. Premierul David Cameron va ieşi săptămâna viitoare cu o declaraţie pe tema imigraţiei, încercând să-i convingă pe britanici că guvernul este decis să descurajeze imigraţia românilor şi a bulgarilor.

Publicaţia britanică Express a scris, sâmbătă, că aproape jumătate din cei prinşi de poliţie că ocupă ilegal locuinţe (squatteri) la Londra din septembrie încoace sunt români. Squatting-ul (ocuparea de către migranţi a unor locuinţe părăsite temporar) este ilegal din septembrie 2012. Legislaţia anti-squatting a fost de atunci încălcată la Londra de 92 de persoane, din care 41 au fost români, 16 polonezi şi 13 britanici.

La începutul lui martie, ministrul britanic de externe, William Hague, a declarat că "turismul pentu ajutoare sociale" trebuie să înceteze înaintea ridicării restricţiilor de pe piaţa muncii pentru români şi bulgari. "Este important să nu existe stimulente artificiale, vicioase pentru ca oamenii să vină în Marea Britanie", a afirmat Hague la BBC.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/imigrantii-romani-si-bulgari-in-marea-britanie-vor-fi-amprentati-10686435
10686435
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.