IMAGINI ÎN PREMIERĂ de la testele nucleare efectuate de SUA în 1955 – VIDEO

Autor: Paula Rusanu Postat la 02 octombrie 2015 266 afişări

Imagini inedite din timpul testelor nucleare efectuate în primăvara anului 1955 de către SUA în Nevada au fost date publicităţii, în premieră mondială, de site-ul atomcentral.com.

"Operation Teapot (Operaţiunea Ceainic)", cum este cunoscută seria de teste din Nevada care a avut loc între februarie - mai 1955, a constat în 14 explozii de dimensiuni mici şi medii. Cea mai mare dintre ele a măsurat 43 de kilotone TNT - mai mult decât bombele lansate de SUA la Nagasaki şi Hiroshima.

Făcute în timpul administraţiei Eisenhower, în plin război rece cu URSS, testele au avut scopul de a aduce îmbunătăţiri arsenalului nuclear american.

Site-ul atomcentral.com a publicat, la calitate HD, un colaj din mai multe înregistrări video ale exploziilor, imagini care au fost aduse la lumină după 60 de ani de la evenimente.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nuclear,
teste,
sua,
Operation Teapot,
bomba atomica
/actualitate/imagini-in-premiera-de-la-testele-nucleare-efectuate-de-sua-in-1955-video-14784948
14784948
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.