Premierul turc: Turcia a cheltuit opt miliarde de dolari în gestionarea crizei refugiaţilor

Autor: Raluca Manga Postat la 01 octombrie 2015 58 afişări

Criza refugiaţilor generată de conflictul sirian a costat Turcia aproximativ opt miliarde de dolari, în timp ce comunitatea internaţională a contribuit cu 417 milioane de dolari până acum, a declarat premierul turc miercuri, în cadrul Adunării Generale a ONU, informează agenţia DPA în pagina online.

Prim-ministrul Turciei, Ahmet Davutoglu, a spus că ţara sa a suportat povara crizei refugiaţilor, primind peste două milioane de sirieni şi 200.000 de irakieni care fugeau din calea violenţei - mai mult decât orice altă ţară vecină cu Siria.

"Şi uşile noastre vor rămâne deschise", a spus el, adăugând că Turcia îi primeşte "pe care care fug de război şi persecuţie".

Potrivit lui Davutoglu, Turcia a asigurat educaţie pentru 230.000 de copii sirieni, plănuind să integreze alţi 460.000 până la finalul anului. Nouă milioane de refugiaţi au primit îngrijiri medicale şi 66.000 de copii sirieni s-au născut în Turcia.

Davutoglu a spus că suferinţa poporului sirian nu va lua sfârşit până când ţara nu va avea un Guvern legitim. În absenţa unei soluţii pe termen lung, el a propus comunităţii internaţionale să înfiinţeze rapid în Siria zone sigure, unde să nu aibă loc bombardamente aeriene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
FINANCIAR,
REFUGIAŢI
/actualitate/premierul-turc-turcia-a-cheltuit-opt-miliarde-de-dolari-in-gestionarea-crizei-refugiatilor-14779104
14779104
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.