Hunedoara: 15 copaci rupţi de vijelie, mii de oameni fără curent electric

Autor: Laura Buciu Postat la 22 iulie 2023 33 afişări

Peste 4.300 de consumatori din judeţul Hunedoara au rămas fără curent electric, în noaptea de vineri spre sâmbătă, ca urmare a codului roşu de vijelii. 15 copaci au fost rupţi şi o curte a fost inundată.

Hunedoara: 15 copaci rupţi de vijelie, mii de oameni fără curent electric

Ca urmare a avertizărilor meteorologice - cod portocaliu şi cod rosu emise pentru judeţul Hunedoara, reprezentanţii ISU au primit 40 de apeluri prin care se solicita intervenţia echipajelor de urgenţă.

Astfel, 60 de pompieri din cadrul ISU Hunedoara au intervenit în 17 localităţi: Deva, Petroşani, Călan, Haţeg, Sarmizegetusa, Teliucu Inferior, Teliucu Superior, Lăpugiu de Jos, Ohaba, Ilia, Fizeş, Boholt, Salasu de Sus, Paroş, Orăştioara de Sus, Chitid şi Bretea Mureşană.

Trei acoperişuri au căzut pe autoturisme sau alte construcţii, 15 copaci au căzut pe căi rutiere, au fost semnalate două avarii la reţele stradale de energie electrică (risc incendiu) şi o curte a fost inundată.

4.350 de consumatori au rămas fără curent electric.

De asemenea, circulaţia a fost restricţionată DN 68 Haţeg - Caransebeş şi alte 8 drumuri judeţene au fost blocate.

La ora transmiterii ştirii., 4 intervenţii sunt în desfăşurare, pompierii acţionând pentru segmentarea şi înlăturarea arborilor căzuţi pe carosabil în localităţile Peşteana, Bretea Streiului şi Petroşani şi pentru remedierea unei situaţii de urgenţă semnalată în localitatea Zeicani, unde mai multe fire de curent electric sunt desprinse de pe stâlpii de electricitate.

Pentru fenomenele meteorologice periculoase (Cod Roşu) care au fost prognozate s-au emis 2 mesaje RO-ALERT, pentru zonele vizate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copac,
curent,
vijelie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.