Hollande vrea eliminarea sancţiunilor împotriva Rusiei în cazul unor progrese privind Ucraina

Autor: Iuliana Enache Postat la 05 ianuarie 2015 75 afişări

Preşedintele francez François Hollande şi-a exprimat luni încrederea în obţinerea unor "progrese" în privinţa Ucrainei la următorul summit internaţional din 15 ianuarie de la Astana, subliniind că sancţiunile care apasă asupra Moscovei trebuie ridicate în acest caz, relatează AFP.

"Sancţiunile trebuie ridicate dacă există progrese. Dacă nu există progrese, sancţiunile vor rămâne", a declarat el pentru postul de radio France Inter. "Voi merge la Astana la 15 ianuarie cu o condiţie. Şi anume să se poată face noi progrese. Dacă este doar să ne reunim, să vorbim fără să existe progrese, nu merită osteneala. Dar eu cred că vor fi", a precizat el.

Puterile occidentale au acuzat în numeroase rânduri Rusia de implicare activă în criza ucraineană prin furnizarea de întăriri şi arme rebelilor din est, ceea ce Moscova a dezminţit categoric.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
RUSIA,
UCRAINA
/actualitate/hollande-vrea-eliminarea-sanctiunilor-impotriva-rusiei-in-cazul-unor-progrese-privind-ucraina-13747754
13747754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.