Hodorkovski i-a cerut lui Putin să-l graţieze sub presiunea serviciilor secrete

Postat la 20 decembrie 2013 52 afişări

Fostul magnat rus Mihail Hodorkovski, un critic al Kremlinului, încarcerat de peste zece ani, a cerut graţierea lui Vladimir Putin sub presiunea serviciilor secrete, scrie cotidianul Kommersant în ediţia de vineri.

Hodorkovski i-a cerut lui Putin să-l graţieze sub presiunea serviciilor secrete

 Preşedintele rus a anunţat joi, în pofida oricărei aşteptări, că Hodorkovski, eliberabil în mai 2014, i-a adresat recent o cerere de graţiere, un lucru pe care a refuzat să îl facă anterior, în măsura în care gestul înseamnă recunoaşterea implicită a vinei.

După dezvăluirea, la începutul lui decembrie, de către justiţia rusă, a unor noi anchete vizându-l pe Hodorkovski, care au toate şansele să conducă la al treilea proces, membri ai serviciilor secrete s-au întâlnit cu fostul oligarh, au declarat surse sub protecţia anonimatului citate de Kommersant.

Aceştia i-au spus că starea de sănătate a mamei sale se deteriorează şi despre un nou dosar penal împotriva sa, potrivit ziarului.

"Această conversaţie, care s-a desfăşurat în prezenţa avocaţilor, l-a constrâns pe Mihail Hodorkovski să se adreseze preşedintelui", adaugă Kommersant.

Cititi mai multe pe www.meidafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hodorkovski-i-a-cerut-lui-putin-sa-l-gratieze-sub-presiunea-serviciilor-secrete-11799854
11799854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.