Henry Kissinger: Victoria lui Donald Trump a fost o reacţie la atacuri asupra valorilor SUA. Rusia, China studiază opţiunile

Postat la 15 decembrie 2016 156 afişări

Victoria lui Donald Trump a fost o reacţie a cetăţenilor la atacurile comunităţilor intelectuale asupra valorilor tradiţionale, afirmă fostul secretar de Stat Henry Kissinger, notând că Rusia şi China vor începe analizarea opţiunilor şi că grupurile teroriste ar putea profita de riposte la atentate.

Henry Kissinger: Victoria lui Donald Trump a fost o reacţie la atacuri asupra valorilor SUA. Rusia, China studiază opţiunile

Într-o serie de interviuri acordate revistei The Atlantic, Henry Kissinger a evocat principalele provocări cu care se va confrunta Administraţia Donald Trump şi oferă recomandări pentru evitarea unui război cu China.

"Fenomenul Trump este, în mare parte, o reacţie a americanilor din categoria de mijloc la atacurile asupra valorilor lansate de comunităţi intelectuale şi academice. Există şi alte cauze, dar aceasta este cea mai semnificativă", apreciază Henry Kissinger, fost consilier prezidenţial pentru Siguranţa Naţională şi fost secretar de Stat în administraţiile preşedinţilor Richard Nixon şi Gerald Ford.

Jeffrey Goldberg, The Atlantic: Aţi fost surprins de victoria lui Donald Trump?

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.