Hajdinjak, E.ON: Liberalizarea pieţei de energie este prea rapidă

Autor: Carol Dan Postat la 13 aprilie 2014 90 afişări

Cifra de afaceri consolidată a E.ON România, subsidiară a grupului german de utilităţi E.ON, a scăzut cu 10,5% anul trecut faţă de nivelul din 2012, ajungând la 4,65 miliarde lei (1,05 miliarde euro), în principal din cauza diminuării volumelor de gaze şi electricitate comercializate.

Hajdinjak, E.ON: Liberalizarea pieţei de energie este prea rapidă

Volumele de gaze şi energie vândute anul trecut de E.ON România au fost de 29,4 TWh, cu 13% sub nivelul din 2012, a declarat directorul general al companiei, Frank Hajdinjak. E.ON România previzionează în acest an o cifră de afaceri în creştere, în condiţiile în care liberalizarea pieţei de energie şi gaze continuă. De asemenea, volumele de gaze şi energie care vor fi comercializate în acest an se vor situa la nivelul din 2013.

"Liberalizarea este prea rapidă. Liberalizarea este bună pe termen lung, dar pentru România este prea rapidă. Consumatorii mor. Liberalizarea ar trebui stopată", a afirmat Hajdinjak. El a adăugat că nu are o problemă ca statul să protejeze marii consumatori de efectele liberalizării preţurilor la energie şi gaze, dar IMM-urile vor fi afectate semnificativ.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hajdinjak-e-on-liberalizarea-pietei-de-energie-este-prea-rapida-12458435
12458435
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.