GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Câştigătorii şi perdanţii perioadei post-criză

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 13 aprilie 2014 174 afişări

Economiile emergente continuă să crească, arată FMI în raportul de perspectivă asupra economiei globale, însă creşterea s-a încetinit în ultimii doi ani şi va rămâne sub aşteptări încă un timp (pentru Europa Emergentă, FMI prezice o creştere de 2,4% în 2014 şi 2% la anul, faţă de 2,8% în 2013).

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Câştigătorii şi perdanţii perioadei post-criză

Pe de o parte, explică Fondul, o performanţă mai bună a economiilor dezvoltate stimulează exporturile dinspre cele emergente, însă în acelaşi timp, redresarea economiilor dezvoltate înseamnă migrarea capitalurilor volatile, care părăsesc astfel pieţele emergente în căutare de câştiguri mai mari.

În ţările care au un comerţ mai intens cu economiile avansate (Malaezia, Mexic) predomină primul factor, cel pozitiv, dar pentru ţările mai deschise faţă de intrările şi ieşirile de capitaluri volatile (Chile, Thailanda), al doilea factor îl anihilează sau chiar întrece în importanţă pe primul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-castigatorii-si-perdantii-perioadei-post-criza-12458554
12458554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.