Guvernul schimbă regulile de selectare a firmelor care primesc bani pentru promovarea exportului

Postat la 28 martie 2014 49 afişări

Guvernul va acorda ajutoare pentru stimularea exportului, în limita a 200.000 euro pe trei ani, şi acelor firme care au dificultăţi financiare, urmând să modifice, în baza unui nou regulament UE, actualul sistem care interzice acordarea de ajutoare acelor firme considerate ca fiind în dificultate.

Guvernul schimbă regulile de selectare a firmelor care primesc bani pentru promovarea exportului

 Conform legii, valabilă din 2007, firmele primesc anual, din bugetul de stat, fonduri pentru acoperirea, parţială sau totală, a cheltuielilor generate de participarea la târguri şi expoziţii internaţionale organizate în străinătate, organizarea de misiuni economice şi acţiuni de promovare a exporturilor în străinătate, realizarea de studii de piaţă şi pe produse, realizarea de acţiuni de publicitate şi reclamă cu caracter general pe pieţe de interes pentru exportul românesc.

Banii sunt acordaţi prin Programul de promovare a exportului, gestionat de Ministerul Economiei, cu acordul Consiliului de Export, şi acoperă 50% din cheltuielile cu transportul extern şi cazarea pentru un delegat de la fiecare firmă participantă la misiunile economice şi acţiunile de promovare a exportului organizate în afara spaţiului european şi 100% cheltuielile cu transportul în interiorul ţării de destinaţie a câte unui delegat al firmei, precum şi cele pentru închirierea sălilor aferente întâlnirilor de afaceri şi a dotărilor necesare desfăşurării acestora, cheltuielile pentru mediatizarea acţiunii, cheltuielile de reprezentare şi protocol, precum şi alte cheltuieli.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-schimba-regulile-de-selectare-a-firmelor-care-primesc-bani-pentru-promovarea-exportului-12352822
12352822
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.