Guvernul Ponta pune azi bugetul pe masă

Postat la 04 ianuarie 2013 9 afişări

Guvernul Ponta discută azi bugetul pe 2013 bazat pe o creştere economică de 2%, un produs intern brut în valoare de 648,7 miliarde de lei (141,8 mld. euro) şi un deficit bugetar de 1,7% din PIB, faţă de 2,2% din PIB anul anterior.

Constrângerile bugetare sunt mari pentru guvernul condus de Victor Ponta pe partea de cheltuieli: plus 15% la salariile bugetarilor pentru primele şase luni, încă 7% pe ultimele şase luni din an, un miliard de euro de rambursat la FMI de la buget, plus 4% la pensii. Toate aceste obligaţii suplimentare ar putea duce al ţinerea pe loc a cheltultuielilor de capital, adică a investiţiilor.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
buget,
ponta,
parlament
/actualitate/guvernul-ponta-pune-azi-bugetul-pe-masa-10427535
10427535
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.