Guvernul Orban propune investiţii de peste 400 mil.euro în agricultură şi industria agro-alimentară şi de 3,4 mld.euro pentru infrastructura de irigaţii

Autor: Roxana Rosu Postat la 01 iulie 2020 29 afişări

Guvernul Orban promite, prin Planul de Relansare Economică, investiţii de peste 400 milioane euro în următorii ani în agricultură şi industria agro-alimentară, printre proiectele propuse fiind construcţia a 8 depozite regionale, granturi pentru achiziţia de echipamente pentru irigaţii şi sprijinirea antreprenorilor din domeniu sau instalarea tinerilor fermieri pe teren agricol concesionat de la stat.

Guvernul Orban propune investiţii de peste 400 mil.euro în agricultură şi industria agro-alimentară şi de 3,4 mld.euro pentru infrastructura de irigaţii

Guvernul Orban promite, prin Planul de Relansare Economică, investiţii de peste 400 milioane euro în următorii ani în agricultură şi industria agro-alimentară, printre proiectele propuse fiind construcţia a 8 depozite regionale, granturi pentru achiziţia de echipamente pentru irigaţii şi sprijinirea antreprenorilor din domeniu sau instalarea tinerilor fermieri pe teren agricol concesionat de la stat.

În plus, Planul prevede investiţii de 3,4 miliarde euro în infrastructura de irigaţii şi construirea Canalului Siret-Bărăgan.

Prezentarea proiectelor propuse:

 • Finanţarea depozitelor de comercializare a produselor agricole
  • Obiectiv: construcţia a 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale. Valoarea investiţiei: 120 mil. euro.
 • Granturi pentru achiziţia de echipamente pentru irigaţii
  • Achiziţia de kit-uri pentru irigaţii - 6000 euro/beneficiar. Buget: 48 mil. euro.
 • Granturi de finanţare pentru antreprenoriat rural
  • Obiectiv: sprijinirea directă a activităţilor de procesare şi de distribuţie a produselor agricole obţinute de micii producători; Valoare grant:40.000 euro/2 locuri de muncă create până la 100.000 euro/5 locuri de muncă create; Buget: 200 mil. euro.
 • Instalarea tinerilor fermieri cu teren agricol concesionat de la stat:
  • Bugetul estimativ este de 42 milioane euro (20 milioane euro alocare distinctă pentru tinerii din afara graniţelor în scopul reîntoarcerii în ţară a celor cu experienţă şi formare în domeniul agricol). Pentru prima dată, beneficiarii pot accesa facilitatea concesionării de terenuri cu destinaţie agricolă, libere de contract cu suprafaţă de maxim 50 de ha, aparţinând domeniului public sau privat al statului.
 • Reabilitarea infrastructurii de irigaţii
  • Investiţii în reabilitarea a 138 amenajări de irigaţii, ce deservesc o suprafaţă de aprox. 2.4 milioane ha.
  • Valoarea lucrărilor de investiţii în infrastructura de irigaţii: 3.4 miliarde euro
 • Construirea Canalului Siret-Bărăgan prin reluarea procesului investiţional pentru tronsoanele 1-3 din cadrul etapei I.
  • Etapa I - aprox. 50 km până la limita sudică a judeţului Vrancea - pentru această etapă studiile şi proiectarea sunt finalizate, iar execuţia poate fi reluată; Pentru etapa I de execuţie, costurile totale sunt estimate la 83,67 milioane euro.
  • Etapa a II-a - aprox. 140 km pe teritoriul judeţelor Brăila, Buzău şi Ialomiţa până la debuşarea în acumularea Dridu - pentru această etapă sunt necesare studiile de fezabilitate şi proiectarea.
 • Reabilitarea infrastructurii de desecare-drenaj
  • Investiţii în reabilitarea a 443 amenajări de desecare-drenaj, care deservesc o  suprafaţă de  2.838.674ha
  • Valoarea lucrărilor de investiţii in amenajari de desecare: 1,1 miliarde euro
 • Amenajări de combatere a eroziunii solului
  • Investiţii în reabilitarea a 220 amenajări de combaterea eroziunii solului , care deservesc o suprafaţa de 500 000 ha
  • Valoarea estimativa a lucrărilor de combatere a eroziunii solului:  500 milioane euro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
irigatii,
investitii,
depozite,
plan

Citeşte pe comedymall.ro

Povestea celui mai mare proprietar român de malluri şi a celei mai de succes poveşti din imobiliarele româneşti Povestea celui mai mare proprietar român de malluri şi a celei mai de succes poveşti din imobiliarele româneşti

Cea mai de succes poveste din imobiliarele româneşti a început în Iaşi, în urmă cu 20 de ani, odată cu deschiderea primului centru comercial din afara Bucureştiului şi a celui de al doilea mall al ţării.

vezi continuarea
ZF.ro
Ţara unde peste 2 milioane de oameni au coronavirus ”chiar acum” Ţara unde peste 2 milioane de oameni au coronavirus ”chiar acum”
Neaşteptat: Chinezii de la Huawei declară „război” pandemiei. Declaraţii de la cel mai înalt nivel
Mediafax
„Afacerea Pandemia”. Cum a umflat România până şi factura de 3,4 milioane de euro a „ajutorului umanitar” dat fraţilor de peste Prut „Afacerea Pandemia”. Cum a umflat România până şi factura de 3,4 milioane de euro a „ajutorului umanitar” dat fraţilor de peste Prut
Economiile se prăbuşesc în pandamie, dar cei 4 giganţi din tech au înregistrat un profit de 28 de miliarde de dolari
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Pariul lui Tăriceanu: Vor fi decoraţi luptătorii din frontul COVID-19, dar nu doctorii, ci politrucii şi lipitorii de afişe ai PNL Pariul lui Tăriceanu: Vor fi decoraţi luptătorii din frontul COVID-19, dar nu doctorii, ci politrucii şi lipitorii de afişe ai PNL
Năsui: A ieşit fum alb. USR-PLUS şi PNL au candidaturi comune la Bucureşti
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan Diversiunea inducerii confruntării COMENTARIU Valeriu Şuhan Diversiunea inducerii confruntării
COMENTARIU Valeriu Şuhan Pe bune ? Nu-mi da vestea asta...

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.