Guvernul nu renunta la ideea de a recupera datoriile Rompetrol

Postat la 01 octombrie 2010 15 afişări

Autoritatile vor sa conteste in justitie decizia actionarilor Rompetrol de a converti in actiuni datoriile fata de statul roman si sa recupereze astfel sumele de bani restante.

"Statul roman va contesta in instanta toate actiunile efectuate de Rompetrol care sunt in afara actelor normative in vigoare in Romania si vom recupera in instanta aceste sume de bani", a spus premierul Emil Boc, intrebat de jurnalisti cu ce va inlocui banii pe care statul trebuia sa ii primeasca de la Rompetrol.

KazMunaiGaz a decis, joi, sa converteasca in actiuni obligatiunile emise de Rompetrol in 2003 si pe care nu le-a rascumparat de la stat. Asadar, statul a reintrat in actionariatul Rompetrol Rafinare, cu o participatie de 44,69% din capital, ca urmare a conversiei in actiuni a unor obligatiuni pe care compania, controlata de KazMunaiGaz, nu le-a rascumparat pana joi, termenul limita. Daca statul ar vinde la bursa actiunile primite la Rompetrol Rafinare, ar incasa 1,18 miliarde de lei.

Detalii pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-nu-renunta-la-ideea-de-a-recupera-datoriile-rompetrol-7437775
7437775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.