Guvernul lui Iurie Leancă nu primeşte votul de încredere al Parlamentului

Autor: Iuliana Enache Postat la 12 februarie 2015 23 afişări

Premierul moldovean desemnat, Iurie Leancă, nu a primit, joi, votul de încredere al Parlamentului, relatează PRO TV Chişinău.

Pentru învestirea Guvernului au votat doar 42 de deputaţi, în timp ce numărul minim necesar era de 51.

Joi, deputaţii PD şi PLDM au prezentat lista nominală a noului Executiv, printre care se numără francezul Stephane Cristophe Bride, nominalizat la Ministerul Economiei, şi paralimpicul Serghei Afanasenco pentru Ministerul Tineretului şi Sportului.

După acest eşec, urmează o a doua tentativă. În cazul în care şi aceasta eşuează, şeful statului dizolvă Parlamentul şi convoacă alegeri anticipate.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat după vot că partidul său a decis să nu susţină Guvernul întrucât a primit lista nominală şi programul de guvernare mult prea târziu. De asemenea, liderul PCRM a declarat că nu are încredere în unele persoane prezente în Cabinet.

Vladimir Voronin a precizat, de asemenea, că nu are condiţii pentru a vota următorul Guvern, precizând doar că îşi doreşte o coaliţie a celor 101 deputaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
R.MOLDOVA,
GUVERN,
PARLAMENT
/actualitate/guvernul-lui-iurie-leanca-nu-primeste-votul-de-incredere-al-parlamentului-13817306
13817306
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.