Guvernul lansează programul „Prima conectare”, destinat celor neracordaţi la apă şi canalizare. Investiţia se ridică la 168 de milioane de euro

Autor: Mediafax Postat la 30 martie 2022 368 afişări

Guvernul lansează programul „Prima conectare”, destinat celor neracordaţi la apă şi canalizare. Investiţia se ridică la 168 de milioane de euro

Guvernul a aprobat miercuri bugetul Administraţiei Fondului de Mediu care include şi programul „Prima conectare la sistemele de alimentare cu apă şi de canalizare”. 

Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunţat că prin acest program va fi asigurată conectarea a 88.400 de gospodării cu venituri mici la reţelele de apă şi canalizare.

„Am atins astfel încă un jalon din pilonul Tranziţia Verde, componenta Managementul apei din cadrul Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare, implementat de MMAP”, susţine ministrul.

Tánczos Barna spune că programul este destinat persoanelor vulnerabile şi că acesta va contribui la un management mai sustenabil al resurselor de apă.

Investiţia se ridică la 168 de milioane de euro.

Ministrul Mediului a anunţat că în perioada următoare vor fi semnate acordurile de implementare cu autorităţile locale care participă la program.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conectare,
apa,
canalizare,
program,
guvern,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.