Guvernul e de-acord sa-i numeasca din nou tigani pe etnicii romi

Postat la 03 decembrie 2010 234 afişări

Guvernul este de acord cu schimbarea denumirii oficiale a persoanelor de etnie roma din "rom" in "tigan", propusa intr-o initiativa parlamentara, bazandu-se pe recomandarile Academiei Romane, precum si pe faptul ca acesta este termenul folosit in majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene.

"Ne-am bazat pe recomandarile Academiei Romane si pe faptul ca in majoritatea statelor UE termenul folosit este acesta", au declarat agentiei Mediafax surse ministeriale, la finalul sedintei de joi a Guvernului.

Deputatul PDL Silviu Prigoana a elaborat o initiativa legislativa in care propune schimbarea denumirii oficiale a persoanelor de etnie roma din "rom" in "tigan", la care Guvernul trebuie sa emita o opinie. Initiativa a fost inregistrata la Senat in luna septembrie, tot atunci presedintele Traian Basescu declarand ca, in momentul in care s-a decis schimbarea denumirii tiganilor in romi, s-a luat o decizie gresita, europenii facand confuzie intre romi si romani.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
nume,
romi,
tigani,
lege,
initiativa
/actualitate/guvernul-e-de-acord-sa-i-numeasca-din-nou-tigani-pe-etnicii-romi-7773956
7773956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.