Guvernul de la Bucureşti a căzut, guvernul de la Praga a rezistat (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 28 aprilie 2012 20 afişări

Mai întâi au fost manifestaţiile-mamut din 21 aprilie, când peste 100.000 de oameni au protestat la Praga contra programului de austeritate, dar mai ales contra corupţiei din coaliţia de guvernământ.

Era deja al treilea protest de proporţii în ultimele 12 luni contra guvernului de centru-dreapta condus de Petr Necas, ilustrând nemulţumirea populaţiei faţă de măsurile de tăiere a cheltuielilor bugetare, de reformă a sistemului de pensii şi a celui de sănătate, pe care guvernul le-a promovat ca să aducă deficitul bugetar la 2,9% din PIB la anul, de la un deficit de 3,5% preconizat pentru 2012, şi să menţină credibilitatea ţării în ochii pieţelor financiare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-de-la-bucuresti-a-cazut-guvernul-de-la-praga-a-rezistat-video-9578367
9578367
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.